Kees Schouten – Eén keer kijken is nooit genoeg

Al meer dan twintig jaar maakt Kees Schouten fotografische stillevens. Fotowerken waarin hij meerdere glazen vazen (soms wel dertig!) in een stilleven gebruikt. Meestal werkt hij met vazen die in fel zonlicht niet alleen hun volledige kleurenpracht laten zien maar ook de reflecties en vervormingen die door het glas veroorzaakt worden.

Het is zeker niet ‘alleen maar mooi’. Schouten zorgt ervoor dat er altijd vervreemding in het beeld zit. Eén keer kijken is nooit genoeg.

In de synagoge in Buren laat Schouten een selectie van circa dertig werken zien, voornamelijk uit de laatste tien jaar. De nieuwste werken komen uit de serie ‘One Size Fits All’ waarvan het eerste exemplaar uit de serie in het Gemeentemuseum (nu Kunstmuseum geheten) in Den Haag heeft gehangen. Dit eerste werk, in een oplage van zes exemplaren, is inmiddels uitverkocht. De nieuwe werken zijn nu voor het eerst in Buren te zien.

In Buren zijn ook twee boeken te koop. Het boek ‘One Size Fits All’ dat net nieuw is uitgekomen en het boek ‘Dots & Drone Shots’ dat in 2020 uitkwam bij Schoutens solotentoonstelling in JFK Lofts. 

De fotowerken van Kees Schouten zijn eerder te zien geweest in Haarlem, Amsterdam, Den Haag (Kunstmuseum) en een aantal plaatsen in deze regio. Buiten Nederland is zijn werk onder andere te zien geweest in Parijs, Berlijn, Londen en zelfs buiten Europa.

19-04 t/m 21-04-2024

13:00 – 17:00

Synagoge Buren

Kniphoek 14

4116 BX – Buren (Gld)